Recensies

Wat kan jij toch snel de kern raken. Dank je wel voor jouw liefdevolle begeleiding. De handvatten helpen niet alleen bij mijn patroon nu, maar ook bij alles wat er nog op mijn pad gaat komen.

Handvatten, snel naar de kern, liefdevolle begeleiding

Inge, Individueel traject

Melanie creëert een ongedwongen sfeer en veilige omgeving waarin je jezelf mag zijn en je bloot durft te geven. Ze prikt dwars door pijnpunten heen zonder oordeel. Het mooie is dat iedereen aandacht krijgt, je leert van elkaar. Melanie werkt heel intuïtief, waardoor er veel ruimte is voor datgene wat er op dat moment ontstaat of gebeurt en dat maakt dat er veel los kan komen. Ze bezit een enorme schat aan kennis en kunde. Je komt een stuk rijker thuis na deze dag. Aanrader!

Veilige omgeving, intuïtief

Dorien, Themadag moederwond

Ik denk nog vaak aan de poppetjes op tafel. Bijzonder wat het beeld op tafel doet! Bedankt daarvoor!

Bijzonder, poppetjes op tafel

Hannah, poppetjes op tafel

Wat was het leuk om dit samen te doen. Het werd heel duidelijk hoe sterk wij als vrouwen aan onze kant zijn, maar ook hoe snel wij vergeten om uit te rusten. Melanie kan moeilijke dingen makkelijker maken. Door dingen uit te leggen, in combinatie met zelf doen en ervaren, is het niet alleen leuk maar ook leerzaam en zeer professioneel. Het heeft onze band nog meer versterkt.

Leerzaam, leuk en zelf ervaren

Evelien en dochter, Moeder dochter Samen sterk

Melanie is een rustig persoon, waar je je direct bij thuis voelt. Ze heeft veel kennis en stelt goede vragen, die je aan het denken zetten. Ik heb veel van haar geleerd in gezamenlijke trajecten systemisch werk, met ouders en kind.

Op je gemak, veel kennis en kunde

Helene, collega stichting Klimkoord

Ik heb de themadag als positief ervaren. Wat mooi, dat er dit keer een moeder en dochter bij waren. Het was een heel bijzondere dag. 

Positief, meerwaarde moeder en dochter erbij

Maartje, Themadag

Ik heb dit weer even nodig gehad om bewust te worden, van mijn gedrag en reacties in contact met een ander.

Bij jezelf blijven

Asha, Themadag Bij jezelf blijven

Ik wil je graag bedanken voor de mooie dag. Ik krijg steeds meer inzicht in anderen en mezelf. Je doet het fantastisch. De rust die je uitstraalde, terwijl je te maken hebt met deze thematieken. Je gaat daar heel professioneel mee om, terwijl je af en toe ook uitsprak wat er met jou gebeurde. Dat maakt je menselijk en benaderbaar.

Leerzaam, menselijk en professioneel

Monique, Themadag moederwond

Door het samen oefenen met mijn dochter en Melanie erbij, kan ik beter afstemmen op mijn kind. Op de moeilijke momenten weet ik nu wat ik kan doen. Theraplay heeft voor ons echt het verschil gemaakt. We hebben weer veel plezier!

Dankbaar, verschil gemaakt

Chelsea, Theraplay

Ik voelde me snel vertrouwd. Je hebt me fijn op weg geholpen, door op een andere manier naar mijn familie te kijken. Jij kwam in één keer tot de kern van mijn probleem. Wat ik fijn vind, is dat ik vooral nu voor mijzelf weet waar ik mijn grens wil gaan trekken.

Vertrouwd, tot de kern

Els, Online sessie

Ik had niet verwacht, dat je online zoveel kan bereiken! Fijn dat ik op deze manier toch gebruik kan maken van jouw enorme berg aan expertise. Ik kom zeker bij jou terug.

Online veel bereikt, enorme berg expertise

Suzanne, Online sessie

Best confronterend om te ervaren hoe mijn vrouwenlijn te maken heeft, met het moeilijk zichtbaar kunnen zijn. Wat ik fijn vond, was dat je het doorbreken van dit patroon ook gelijk met mij hebt geoefend. In de sessie zelf voelde ik al het verschil. Dank je wel!

Inzicht vrouwenlijn, gelijk kunnen oefenen

Monique, Online sessie

Wat een prachtig programma! Ik had niet kunnen bedenken, dat ik zoveel over mijzelf zou leren in zo’n korte tijd. Je legt dingen duidelijk uit en weet precies op het goede moment de juiste snaar te raken.

Duidelijke uitleg, raakt juiste snaar

Annemarie, Individueel traject

De dag heeft impact op me gehad. Er schuiven puzzelstukjes op hun plaats. Woord dissociëren heeft me geraakt. Ik realiseer me, dat ik vaker uit ben dan aan. Dit mijn intuïtie en verbinden met andere in de weg zit. Wat ik fijn vond, is dat ik jouw energie als veilig en warm heb ervaren, maar ook dat je sterk en krachtig kan zijn. Mooi om te zien hoe jij vaart op je intuïtie en volledig vertrouwt op wat je kunt. Tot volgende keer!

Puzzelstukjes, raakt, veilige energie

Eva, Themadag

Wat was het bijzonder om tijdens mijn zwangerschap en na de bevalling dit traject te volgen. Ik heb zo een andere start met haar kunnen maken, dan mijn eigen moeder met mij. Ik heb van Melanie geleerd om de signalen van mijn dochter beter te leren zien en mij daarop af te stemmen. Ook om niet meer in paniek te raken, maar er voor mijn dochter te kunnen zijn. Het is een prachtig blij meisje en elke dag geniet ik van haar. Melanie heeft voor ons echt het verschil gemaakt.

Verschil met mijn dochter gemaakt

Louise en dochter, Moeder dochter Samen sterk

Ik vond het een heel fijn gesprek. Heel knap wat je doet, hoe je de dingen ziet en hoe direct je ze benoemt.

Fijn gesprek

Heidy, Individueel moederwond

Melanie heeft de gave om met haar kennis, ervaring en de verscheidenheid aan tools in korte tijd inzicht te geven in wat er speelt. Ze doet haar werk met veel passie. Haar hartelijke en warme persoonlijkheid zorgt voor een veilige sfeer. Ik zou Melanie iedereen aanbevelen!

Veilige sfeer, snel inzicht probleem

Inge, Themadag en groepstraject

Naast een inspirerende middag vond ik het ook fijn, dat we konden lachen met elkaar. Jij weet moeilijke dingen een stuk makkelijker te maken!

Inspirerend, waarbij moeilijk makkelijk wordt

Anne, Themadag Bij jezelf blijven en individueel traject

Door de opstelling heb ik kunnen ervaren, dat de achtergrond van mijn moeder ervoor zorgde, dat ze er niet goed voor mij kon zijn. Ik voelde dat ze wel wilde, maar het niet kon. Het maakt, dat ik nu anders naar haar kijk en probeer dit bij mijn kinderen anders te doen.

Inzicht maakt het verschil voor mijn kinderen

Corrie, Themadag moederwond

Na een sessie met jou weet ik beter wat ik met mijn bedrijf wil. Ook daar ga ik nu staan voor wie ik ben, waar ik goed in ben en duidelijk zijn in welke klanten bij mij passen. Wat mooi om in te zien wat de verwarring met mijn gezin van herkomst te maken had.

Duidelijkheid gekregen in wie ik ben, wat ik wil

Kim, Online sessie

Melanie is een coach met veel ervaring en kunde. iemand waarbij je je gelijk op je gemak voelt. Ze kan je in korte tijd inzichten geven, waarmee je weer verder kunt.

Veel kennis en kunde

Natascha, themadag moederwond

Wat voelt het onwennig om bij mijzelf te zijn. Als ik erbij blijf komt er zoveel verdriet, dat ik er weer weg wil. Voor het eerst heb ik kunnen voelen hoe mijn mechanisme werkt.

Onwennig bij mijzelf te zijn, voel nu hoe mijn mechanisme werkt

Rianne, Themadag Bij jezelf blijven

De vakantie is zo goed gegaan. Door alle tips en oefenmomenten gaat het steeds beter. Melanie gaf gelijk al aan, er alle vertrouwen in te hebben, wij voelen dat als ouders nu zelf ook.

Stabiele moeder, in proces, vertrouwen

Marije, Theraplay

Ik vertrouw Melanie de gezinnen volledig toe. Wanneer ik ouders spreek over ingezette trajecten, dan hoor ik altijd wat een grote stappen zij zetten en hoeveel inzicht Melanie geeft in hun leven en patronen. Melanie is een echte aanrader voor systemisch werk met ouder en kind!

Vertrouw haar de gezinnen toe

Niki, collega gemeente Delft

Tijdens het volgen van de workshop over de moederwond was er zoveel herkenning dat ik besloot om hier een sessie met Melanie over te doen. De sessie heeft me nog meer inzichten gegeven,
ik begrijp nu beter waar bepaald gedrag en pijn en verdriet vandaan komen. Hoewel het pas het begin in een lange weg naar herstel is, helpt het me om meer begrip en geduld voor mezelf te hebben. Ook kan ik beter aan mijn omgeving beter uitleggen wat er in me om gaat, omdat ik nu beter begrijp waarom ik op een bepaalde manier reageer in situaties. Ik heb nu de mogelijkheid om hier aan te werken en dit te gaan veranderen. Melanie bedankt!
Meer begrip voor mijzelf

Anne, Individueel moederwond

Een zeer inspirerend en leerzame uitleg die erg bruikbaar is voor m’n werk. Het heeft veel inzichten gegeven waardoor ik ouders kan ‘onschuldigen’ waardoor ze niet boos op zichzelf hoeven te zijn en mogen leren hoe ze wél de verbinding (opnieuw) kunnen maken met zichzelf en de ander en hoe ze telkens weer met zichzelf en hun kind kunnen ‘herstellen’. Ik werk zoals je weet heel graag met je samen en we vullen elkaar mooi aan in ons werk!

Inspirerend, mooie aanvulling op werk

Annelies, Moederwond

De themadag werkt nog erg door. Ik vond het leerzaam en interessant. Vooral je uitleg over dynamiek en de mooie spiegel, die ik van je kreeg. Ik had moeite met uitspreken van dingen richting mijn moeder en voel nog wat schuld. Ik heb een avond gepland om het er samen met haar nog eens over te hebben. Dat is fijn!

Leerzaam, spiegel, dynamiek

Ria, themadag

Door jouw begeleiding ben ik in beweging gekomen. Op reis met een doel… die ik al heel lang wilde bereiken. Jij hebt me geholpen om die routekaart te gaan uittekenen, te letten op de aanwijzingsborden en die goed te leren lezen.

In beweging, doel bereikt en vooruit

Marc, Individueel traject

Mijn moeder en ik kregen alle ruimte om te voelen hoe het is om echt de rol “moeder” en “dochter” aan te nemen. Melanie liet ons heel duidelijk zien, hoe wij onze thematiek belichaamden en hoe we hiermee aan de slag konden gaan. Behoorlijk veel “Aha” momenten dus. Ondanks dat de sessies afgelopen zijn, zal dit traject ons blijvend veel brengen. 

Innemen eigen plek, blijvend resultaat

Carina en moeder, Moeder dochter Samen sterk

Nu snap ik wat jij bedoelt met ‘in contact met de ander ontmoet je jezelf.’ Heel bijzonder om dit met anderen te kunnen doen.

Jezelf ontmoeten via de ander

Rick, Themadag Bij jezelf blijven

Zoveel geleerd over mijn eigen moederwond. Kunnen groeien en bloeien als moeder met mijn kind. Dankbaar.

Zoveel geleerd, dankbaar

Sanne, Theraplay

Echt onder de indruk van hoe jij de dag begeleid hebt! Tis heel oprecht, no nonsense, rust, zachtaardig…. en heel vertrouwd hoe jij dit dit. Dit werk doe jij van nature… intuïtief heel sterk en waardevol… en je draagt veel kennis en kunde. Dat zie, hoor en voel ik aan alles.

Oprecht, vertrouwd en waardevol

Suzan, Themadag moederwond

* Recensies met alleen voornaam en zonder foto’s. Aangezien ik de privacy van deelnemers bij themadagen, of ouders en kinderen van groot belang vind.