Als juf en inmiddels alweer jaren systemisch gezinsbegeleider heb ik vele ouders en kinderen voorbij zien komen met allerlei hulpvragen. Variërend van mijn kind is zo gevoelig tot aan ingewikkelde gezinscasussen. Met steeds in de kern de vraag wat is er aan de hand en wat kan je daaraan doen. 

Mijn naam is Melanie de Vreede. Moeder van 3 al wat oudere kinderen. Zij hebben mij geleerd dat het leven niet rechtlijnig is, mensen niet in 1 hokje passen en overspoeling in de opvoeding op de loer ligt als je hooggevoelig bent. 

Ik werk graag met ouders en kinderen op een speelse en visuele wijze. Bij ouders met coachkaartjes, houten poppetjes of ander ondersteunend materiaal. Bij kinderen via spelletjes, tekenopdrachten of andere verbindende activiteiten. 

Door gerichte opleidingen en werkervaring, in combinatie met mijn intuïtieve gave en een berg aan heftige levenservaring kan ik op verschillende lagen snel zien wat er aan de hand is. Daarbij werk ik heel praktisch. Zodat je na een sessie de situatie begrijpt, maar ook tools en tips hebt om mee te oefenen. 

Naast het werken in de praktijk ontwikkel ik trainingen en helpend materiaal voor collega’s, ouders en kinderen. Om mijn kennis en kunde op het gebied van anders kijken naar gedrag door te geven.

Ik ben opgeleid voor relatietherapie, begeleiden van familieopstellingen, Theraplay, nlp en lichaamsgericht traumawerk. Waar ik systemisch werk met ouders en kinderen. Mijn expertise ligt op het gebied van gedrag en patronen

  • Het ongeziene thema zichtbaar maken
  • Loskomen van doorgegeven familiethematiek
  • Gezinspatronen doorbreken
  • Anders kijken naar gedrag
  • Liefdevol verbinden