Helen moederwond

Herken jij dit?

Stond jouw moeder te dichtbij, waardoor je niet goed op eigen benen hebt leren staan? Juist veraf en heb je geleerd alles zelf te doen? Of was ze wisselend aanwezig en wist jij nooit waar je aan toe was daardoor? Wat heeft dit te maken met jouw huidige leven? En wat kan je daaraan doen?

De moederwond

De moederwond laat zien hoe thematiek onbewust van moeder op kind wordt overgedragen. Ouder en kind zijn verstrikt geraakt in relatie met elkaar, zonder dat ze goed weten wat er speelt. Vanuit schuldgevoel, schaamte of onwetendheid, blijven kinderen loyaal aan hoe het thuis ging of gaat. Blijft een oud patroon je beïnvloeden als volwassene? Het leven kan echt leuker en makkelijker, als jij leert op je eigen plek te gaan staan. De plek waar het leven door je heen stroomt en je het verschil maakt, voor de rest van je leven… en dat van je kinderen!

“Anderen gingen je voor, dus jij kan het ook!”

Diepgewortelde patronen

De moederwond kan van generatie op generatie worden overgedragen. Tot iemand opstaat en het anders gaat doen. Vaak zijn het kinderen, die met hun gedrag laten zien, dat er iets niet langer werkt in een systeem. Je krijgt lichamelijke klachten, die vragen om verandering. Of  je loopt vast op ander gebied, als relatie of werk.

Helen van de moederwond

Het gaat niet over wie de schuld heeft. Maar over inzicht krijgen wat er aan de hand is, waarna je het zelf anders kan doen.

Systemisch werk, tafelopstellingen, themadagen, Melanie de Vreede

Sessies aan tafel

Voor dochters was het vaak pijnlijk hier op te groeien, voor moeders lastig om deze dochters te hebben. De sessies aan tafel met houten poppetjes kunnen samen met je moeder of individueel. Inzichten opdoen, oude wonden helen en op je eigen plek gaan staan. Kom je ook de kracht van systemisch werk ervaren?

Systemisch werk, tafelopstellingen, themadagen, Melanie de Vreede

Schrijvend helen

Als je gek bent op schrijven en wilt helen van de moederwond, is dit een unieke kans. De bijzondere combinatie van schrijven, de diepte in en de helende kracht van taal. Een reis naar binnen, waar je met je hoofd niet komt. Wil jij loskomen van de moederwond, antwoorden en beter op je plek gaan staan? Start vandaag nog! Prachtig in combinatie met een themadag. 

Systemisch werk, tafelopstellingen, themadagen, Melanie de Vreede

Themadagen

Op deze dagen maken we gebruik van de kracht van de kleine groep. Je leert van en met elkaar. Via oefeningen en opstellingen (met mensen of materiaal) krijg je inzicht, werken we met de helende beweging en krijg je tools voor thuis. Om daarna steeds verder los te komen uit de dynamiek van de moederwond en op je eigen plek te gaan staan. Individuele themadagen mogelijk op aanvraag. 

“Wil je zelf leren werken met de moederwond? Ik vertel je er graag meer over!” 

Deze specifieke training gericht op werken met de moederwond start maart 2022.

10 dagen combinatie live en online

kijken, leren, oefenen en doen

veel praktijk

Systemisch werk, tafelopstellingen, themadagen, Melanie de Vreede

 Melanie de Vreede
Helen moederwond, themadagen, Theraplay®